۱۴۰۰ آبان ۴, سه‌شنبه

برای آقای علم الهدی و آن فرصت ها که از دست رفت.

خبرهای داغ سیاسی

  • چهارسال پیش در چنین روزی، محبوب ترین خوانندۀ موسیقی پاپ جهان عرب در اوج شهرت و اقبال، اعلام بازنشستگی کرد و گفت که دیگر نخواهد خواند.

امل حجازی، بانوی خوش الحان لبنانی به مناسبت میلاد پیامبر، قطعه ترانه ای (https://t.me/solseghalam/1189) را در ستایش حضرت محمّد خواند و در صفحه فیس بوکش نوشت: 
 «پروردگار بالاخره دعای من را اجابت کرد... سال‌ها بود که من میان علاقه عاشقانه‌ام به هنر از یک سو، و ستایش و پرستشم برای نزدیکی به عقاید دینی‌ام، در کشمکش بودم. من این کشمکش درونی را سال‌ها در خودم داشتم تا بالاخره خداوند پاسخ نیایش‌های من را داد.» 

آن روز، بسیاری گفتند که امل حجازی بر سر این عهد نخواهد ماند و او (که آلبومهایش «فروش میلیونی» در کشورهای عرب زبان دارد) نخواهد توانست که بر این سلوک جدید بماند. مگر می شود که کسی از میلیونها دلار درآمد صرف نظر کند؟!
در این دنیایی که اوج آمال یک دختر امروزی می تواند رسیدن به چنین جایگاهی از ثروت/شهرت باشد... مگر می شود؟

نه فقط یکسال که چهار سال گذشت و امسال در حوالیِ همان روزهایی که امل_حجازی به آن سمت و سو رفت، تتلو کنسرت برگزار کرد و برآورد شد که ایرانیان برای شرکت در کنسرت او در ترکیه حدود 100 میلیارد تومان (https://t.me/sahandiranmehr/29818) خرج کردند تا به کنسرتِ کسی بروند که در میان ترانه هایش نه اشعار فاخر، که الفاظ رکیک و فحاشی برای مخاطبش به کار می برد. 
شوک و حیرتی که هواداران تتلو در شکستن ورودیهای سالن برگزاری کنسرت ایجاد کردند یک «علامت سوال» به ذهن ها نشاند که «چرا؟» ؛ «چه کرده ایم» که نسل جدید ایرانیان برای شرکت در مراسم تتلو در ترکیه میلیاردها تومان خرج می کنند؟

امل حجازی نه به اجبار، که به «اختیار» گام به آن مسیر گذاشت. و چقدر ساده انگارانه است اگر گمان کنیم در دنیای امروز چیزی به غیر از دسترسی به «انتخاب» می تواند انسانها را در مسیری مشخص قرار دهد. سالهای سال، افرادی همچون آقای علم الهدی خواستند که به «اجبار» افراد را به صراطِ راست رهنمون باشند حال آنکه حاصلش شد تتلو. ولی فضای باز و انتخاب، حاصلش شد اَمل حجازی... 

 جناب آقای علم الهدی! 
در کشوری که «کیهان کلهر» دارد با آن صدای شگفت و جادویی کمانچه اش، در کشوری که «حسین علیزاده» دارد با آن زخمه های شگفت که بر تار و سه تارش می زند، در کشوری که پرویز مشکاتیان «داشت»، در کشوری که محمدرضا شجریان «داشت»، سطح درک ما از موسیقی و نوا در این حد بود که این «چهره» ها و «ساز» شان را در تلویزیون به تصویر نکشیم (و دردانه ای همچون کیهان کلهر را در پستو پنهان کنیم) و برای نسل ما چنین باشد که حتی یکبار این چهره های فاخر را در سیما نبیند. حال ببین چه شده؟! فرزندان ما تتلو گوش می کنند نه کمانچه ی کلهر!

شوربختی ببین تا به کجاست... 

آقای علم الهدی!
«انتخاب» با «تحمیل» ممکن نیست. انسانِ امروز را با هیچ وسیله ای به «زور» نمی توان به یک سمت و سو کشاند. تنها و تنها راه موجود، فراهم بودنِ «امکانِ انتخاب» است. 
روزگاری که باید التماس/تلاش می کردیم که فرزندان ما «آستان جان» و «به یاد عارف» گوش کنند، با آن موسیقیِ فاخر در حد صُوَرِ قبیحه برخورد کردیم و حال صورت قبیح بر روی سِن برایمان فحاشی می خواند و فرزندان ما برای ورود به کنسرتش گیت های ورودی را می شکنند!

راستی آقای علم الهدی یک سوال؛
چقدر وقت است که حسام الدین سراج دیگر آلبومی منتشر نکرده؟ از حنجرۀ صدیق تعریف و آن طنین صدایش در ابتدای سریال امام علی چه خبر؟ آخرین آلبوم صدیق تعریف کِی بوده؟! راستی فرهاد فخرالدینی چه شد؟  از آن خوشنویسِ خوش صدا، بیژن بیژنی کسی خبری دارد؟ از برنامه کاروان موسیقی سهیل محمودی که عقبۀ صدها سال موسیقی ایرانی و اتصالش به ادبیات را بیان می کرد چه خبر؟ سهیل به کدام گوشه نشسته است؟ محمد اصفهانی کجاست؟ چه مدت است که از مختاباد خبری نیست؟ صدای علیرضا افتخاری در کدام پستو گم شده؟
آقای علم الهدی! باختیم. نه فقط شما که همه با هم باختیم. وقتی که «فرصتِ معرفی» اینها را داشتیم، پنهانشان کردیم. وقتی که فرصت معرفی ماهور و راست پنجگاه را داشتیم، وقتی که امکان بیان هویت صدها ساله ادبیات ایرانی و امتزاجش با موسیقی را داشتیم، پنهانش کردیم... و حال میدان دار برای نسل امروز تتلوست. و شما هنوز به فکر ممنوعیت کنسرت در مشهد.

محمدرضا اسلامی




۱۴۰۰ آبان ۱, شنبه

سیلی خوردن استاندار جدید آذربایجان شرقی در مراسم معارفه از سرهنگ سپاه!

خبرهای داغ سیاسی


  • در مراسم معارفه استاندار جدید آذربایجان شرقی  سردار"عابدین خرم" اتفاقی غیره منتظره روی داد.

در حین سخنرانی استاندارجدید آذربایجان شرقی "عابدین خرم" یکی از شرکت کنندگان در این مراسم که گفته میشود سرهنگ  "سپاه عاشورا" است بروی سن رفته و سیلی محکمی به صورت استاندارجدید آذربایجان شرقی میزند.
23/10/2021

۱۴۰۰ مهر ۳۰, جمعه

آنچه رژیم ایران از شکست ایالات متحده در افغانستان آموخت

خبرهای داغ سیاسی
خروج نیروی نظامی آمریکا بعد از گذشت ۲۰ سال از افغانستان

  • «امروزه دشمنان آمریکا مانند ایران مثل گذشته از چشم‌انداز تنبیهیِ ناشی از قدرت نظامی آمریکا هراسی ندارند»

شیائو وانگ، گروگان سابق در ایران، و بهنام بن‌طالبلو، عضو ارشد «بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها»، در مقاله‌ای برای «دیسپچ» نوشته‌اند که شکست آمریکا در افغانستان، رژیم ایران را بیش از پیش برای ماجراجویی در منطقه و توسعه برنامه هسته‌ای تسلیحاتی خود جسور کرده است.

به گفته نویسندگان، در باب سناریوهای ایران و افغانستان، دولت بایدن آشکارا گزینه‌ای را انتخاب کرده است که نقش ارتش ایالات متحده و بدین ترتیب «پیش‌فرض بازدارندگی از طریق نیروی نظامی» را کاهش می‌دهد. پیامی که واشینگتن به طالبان و مقامات ایران می‌رساند این است که از «تسلیم شدن» چندان هم بدش نمی‌آید، و این باعث افزایش دردسرها خواهد شد.

از زمان خروج بی قید و شرط نیروهای آمریکایی از افغانستان، اصرار مقامات ایران برای لغو زودهنگام تحریم‌های اتمی افزایش پیدا کرده است. آنها احساس کرده‌اند که آمریکا ترجیح می‌دهد کوتاه بیاید تا اینکه خودش را درگیر نبرد کند. شاید به همین خاطر است که مقامات ایرانی این روزها مدام درباره بیرون کردن آمریکا از خاورمیانه «لاف گزاف» می‌زنند.

صرف نظر از ادعاهایی که این روزها در محافل دولتی در واشینگتن مطرح می‌شود، پس از تخلیه افغانستان، دشمنان آمریکا مانند ایران جسورتر شده‌اند، تمایل بیشتری به خطر کردن برای پیشبرد منافع خود نشان می‌دهند، و مثل گذشته از چشم‌انداز تنبیهیِ ناشی از قدرت نظامی آمریکا هراسی ندارند.

وانگ و بن‌طالبلو بر این عقیده‌اند که کاهش حضور نظامی آمریکا در خاورمیانه از یک طرف و پیگیری سیاستِ ایرانِ «برجام‌محور» از طرف دیگر، همان «گل به خودی» است كه دولت بایدن به آمریکا و متحدان منطقه‌ای‌اش زده و جمهوری اسلامی بسیار از آن خرسند است.

نویسندگان نتیجه می‌گیرند که سقوط سریع افغانستان به دست طالبان این درس‌ها را به مقامات ایران داد که اولا همکاری با واشینگتن آخر و عاقبت ندارد؛ و ثانیا آمریکا را می‌شود در جاهای دیگر هم شکست داد. برای جلوگیری از تقویت این تصور، دولت بایدن باید با شرکای منطقه‌ای آمریکا همکاری کند.

العربیه فارسی

۱۴۰۰ مهر ۲۹, پنجشنبه

ترکیه یک شبکه جاسوسی موساد را متلاشی کرد

خبرهای داغ سیاسی
  • دستگاه امنیتی ترکیه می گوید، یک شبکه جاسوسی رژیم اسرائیل (موساد) را که در این کشور فعالیت های گسترده ای داشت، متلاشی کرده است. این مقام ها گفته اند که شبکه جاسوسی اسرائیل را دستکم به مدت یک سال زیر نظر داشته اند.

روزنامه «صباح» چاپ ترکیه، امروز پنجشنبه نوشت این شبکه جاسوسی که توسط سازمان اطلاعات ترکیه (میت) متلاشی شده، درحال جمع آوری اطلاعات درباره فعالان ضد صهیونیست بوده است.این روزنامه افزود که این شبکه ۱۵ نفره در قالب سه هسته فعالیت می کرد که سازمان اطلاعات ترکیه اعضای آن را دستگیر کرد.روزنامه صباح تصریح کرد که شبکه موساد به مدت تقریبا یک سال کامل زیر نظر بود و اعضای آن در عملیاتی سری در هشتم اکتبر سال جاری میلادی دستگیر شدند.این روزنامه درباره جزئیات فعالیت های این شبکه نوشت: اعضای هسته های این شبکه با دستگاه موساد در تماس بودند و به روش های ویژه، اطلاعات و اسناد مهم با اهمیت برای "اسرائیل" را بدست آورده و آنها را به افسران میدانی که در اصطلاحات اطلاعاتی از آنها به "افسر وضعیت" نام برده می شود، تحویل می دادند.روزنامه صباح نوشت: افسر وضعیت برای مدیریت ماموران و شبکه های خبرچینان آموزش دیده است و تماس بین شبکه یاد شده و افسران وضعیت از طریق تلفن های عمومی انجام شده و در مقابل دریافت پول، اطلاعاتی درباره دانشجویانی که شهروندان ترکیه یا اتباع خارجی هستند، به موساد ارسال شده است.این روزنامه فاش کرد که یکی از چهره های مهم این شبکه با کد "الف.ب"، اطلاعاتی در مورد نوع تسهیلاتی که ترکیه در اختیار فلسطینیانِ مخالف "اسرائیل" قرار می دهد، جمع آوری کرده و در عین حال نقش واسطه برای انتقال پول برای این شبکه را نیز برعهده داشته است.روزنامه صباح افزود که در ژوئن گذشته به پلیس ترکیه اطلاع داده شد که این فرد در محله "مال تپه" در استانبول مفقود شده است و هدف از اعلام مفقودی  این بوده که "بدون جلب توجه کار کنند"، اما اعضای این شبکه زیر نظر سازمان اطلاعات ترکیه بودند.این روزنامه تصریح کرد: این فرد با "الف.ز." مسئول میدانی مرتبط با موساد تماس گرفت و در ازای خدمات اطلاعاتی، ۱۰ هزار دلار به او در سال جاری میلادی پرداخت شد.روزنامه صباح افزود که یکی دیگر از اعضای شبکه "ر.الف.الف" است که برای او نیز "گزارش مفقودی" وجود دارد. مشخص شده که این فرد در روزهای ۲۷ و ۲۸ ژوئن سال جاری میلادی سفری به غرب پایتخت کرواسی داشت و با افسران میدانی موساد دیدار کرد و هزار تا ۱۲۰۰ دلار به طور دستی دریافت کرد و سومین فرد این شبکه "م.الف.س" نام دارد که مشخص شد که دو بار به زوریخ در سوئیس رفته و با افسران میدانی "موساد" ملاقات کرده است.


۱۴۰۰ مهر ۱۶, جمعه

بازپرس دادسرای امنیت اوین در بند ۲۴۱ زندانی است

خبرهای داغ سیاسی
بهروز شاه محمدی بازپرس  شعبه ۷ دادسرای امنیت اوین
  • طبق اطلاعاتی که در اختیار «ایران‌وایر» قرار گرفته، «بهروز شاه‌محمدی»، بازپرس شعبه۷ دادسرای امنیت «اوین» نزدیک به ۱۰ روز است که توسط حفاظت قوه قضاییه دستگیر شده و در حال حاضر در بند ۲۴۱ همان زندانی حبس است که خودش برای متهمان سیاسی و عقیدتی پرونده‌سازی می‌کرد.

اگرچه هنوز مشخص نیست که دلیل بازداشت و حبس شاه‌محمدی چیست اما اگر پرونده‌های سیاسی و عقیدتی یا بنا بر ادبیات جمهوری اسلامی، «امنیتی» را دنبال کرده باشید، حتما نام او را شنیده‌اید؛ مردی که برای صدها متهم سیاسی قرار جلب صادر، با مرخصی‌های‌ درمانی‌ آن‌ها مخالفت و قرارهای وثیقه را ملغی کرده است.در کنار همه این اقدامات اما زندانیانی هستند که در گفت‌وگو با «ایران‌وایر»، شاه‌محمدی را به آزارگری‌های نوع دیگر هم متهم کرده‌اند.

پیش‌تر، «الهام ذوالفقاری»، همسر «مهدی محمودیان»، فعال مدنی در حبس، در توییتر خود خبر بازداشت شاه‌محمدی را منتشر کرده بود: «بهروز شاه‌محمدی، بازپرس شعبه۷ دادسرای امنیت اوین که با صدور قرار جلب دادرسی برای صدها نفر، مثل مهدی محمودیان (چهار سال زندان برای فراخوان شمع روشن کردن در سوگ جان‌باختگان هواپیمای مسافربری اوکراینی) سال‌ها زندان را فراهم کرد، امروز به جرم دزدی یا جاسوسی یا ... در اوین است.»

حالا طبق اطلاع «ایران‌وایر»، مشخص شده است که این بازپرس امنیتی دستگاه قضایی جمهوری اسلامی توسط نهاد حفاظت همین قوه دستگیر شده است و در بند ۲۴۱ اوین به سر می‌برد.

بازداشتگاه <<زندان اوین>>

می‌توان چندین مورد از اقدامات شاه‌محمدی را در رابطه با فعالان حقوق بشری، صنفی و مدنی مرور کرد:بازداشت غیرقانونی «نسرین ستوده»، وکیل حقوق بشری، در سال ۱۳۹۷، در پی شکایت «مهدی پی‌تام» اتفاق افتاد.
 در آن زمان، ستوده وکالت چند نفر از معترضان به حجاب اجباری، از جمله «دختران  انقلاب» را برعهده داشت. مهدی پی‌تام، بازپرس پرونده «شاپرک شجری‌زاده»، از دختران انقلاب بود که از ستوده به خاطر وکالت این معترضان شکایت کرده بود. 

حکم بازداشت موقت نسرین ستوده توسط بهروز شاه‌محمدی صادر شد؛ بازداشتی که نسرین ستوده بارها به آن اعتراض کرد.در همان سال، ماموران وزارت اطلاعات هم‌زمان به منزل چندین فعال مدنی، از جمله «فرهاد میثمی» ریختند. آن‌چه از منزل او ضبط شد، بج‌هایی بودند با طرح‌های مخالفت با حجاب اجباری.شعبه ۷ دادسرای اوین اتهاماتی چون «تبانی و اجتماع به قصد برهم زدن امنیت کشور با تحریک زنان به حضور خیابانی به صورت سرلخت»، «تبلیغ علیه نظام» و «توهین به حجاب به عنوان یکی از مقدسات ضروری اسلام» را به میثمی تفهیم کرد.«ژیلا مکوندی»، یکی دیگر از فعالان مدنی بود که به خانه‌اش حمله کردند.
 او حکمی را در توییتر خود منتشر کرد که نشان می‌داد بهروز شاه‌محمدی دستور داده بود فرهاد میثمی را هفت روز دیگر در سلول انفرادی نگه‌داری کنند.پرونده «هفت‌تپه» و اتهام‌زنی به متهمان آن، از جمله «اسماعیل بخشی» و «سپیده قلیان»، نمونه دیگری از اقدامات شاه‌محمدی بوده است. ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۸، این دو متهم به همراه «امیرحسین محمدی‌فرد»، «ساناز اله‌یاری» و «امیر امیرقلی» در همین شعبه۷ تفهیم اتهام شدند و سه روز بعد، دو متهم دیگر در همین پرونده، یعنی «عسل محمدی» و «علی نجاتی» نیز در جلسه دفاع آخر بازپرسی در شعبه زیر نظر شاه‌محمدی، مورد تفهیم اتهامات جدیدی قرار گرفتند.همان‌زمان، یکی از بستگان بازداشتی‌ها به «ایران‌وایر» گفت اسماعیل بخشی به  خاطر یک پست اینستاگرامی مربوط به دو سال پیش از بازداشت خود درباره «ندا آقاسلطان»، از کشته‌ شده‌های «جنبش سبز» در سال ۱۳۸۸، اتهامی دوباره گرفته است: 
«اسماعیل به خاطر یک پست اینستاگرامی که دو سال پیش در یادبود ندا آقاسلطان نوشته بود، به توهین به رهبری متهم شده است. او در این پست در اشاره به سخنان رهبر جمهوری اسلامی نوشته بود سخنان نابخردانه رهبر. آن‌چنان که یکی از وکلای پرونده به من گفت، این اتهام در مرحله بازجویی به اسماعیل وارد نشده اما بهروز شاه‌محمدی، قاضی بازپرس شعبه۷ اوین آن را در کیفرخواست به مجموعه اتهامات اسماعیل افزوده است.»«کمپین دفاع از زندانیان هفت‌تپه» در رشته توییتی، از صدور حکم بازداشت چندین باره برای فعالان کارگری خبر داده بود؛ همان‌زمان که شاه‌محمدی دستور بازداشت «هیراد پیربداغی» را برای بار دوم به اتهام «ادامه فعالیت در حین آزادی مشروط» صادر کرد.
شاه‌محمدی در این پرونده، قرار وثیقه ساناز اله‌یاری را در حالی نپذیرفت و از اعزام او به بیمارستان خارج از زندان مخالفت کرد که این فعال مدنی به خاطر وخامت وضعیت جسمانی‌ خود در رنج بود.در عین‌حال، به گفته منبعی در گفت‌وگو با «ایران‌وایر»، شاه‌محمدی خانواده سپیده قلیان را هم آزار داده بود: «شاه محمدی، بازپرس شعبه۷ دادسرای شهید مقدس، مستقر در زندان اوین به خانواده سپیده قلیان گفته است بی‌خود خودتان را برای آزادی او خسته نکنید، پی‌گیری شما به جایی نمی‌رسد.»

اما اتهام‌زنی‌های امنیتی تنها نمونه آزارگری و پرونده‌سازی‌های شاه‌محمدی نیست، زندانیانی هستند که شهادت داده‌اند این بازپرس امنیتی، زنان را آزار کلامی جنسی داده است.یک سال و نیم پیش بود که تعدادی از زنان زندانی سیاسی در گفت‌وگو با «ایران‌وایر»، به روایت آزار جنسی توسط مقامات قضایی پرداختند. «رویا» یکی از این راویان بود که به صراحت از آزارگران نام برد: «از همان لحظه بازداشت و از بازجو و نماینده دادستان در آن شهرستان گرفته تا بازپرس بهروز شاه‌محمدی و قاضی محمد مقیسه، من را به خاطر جنسیتم تحقیر و توهین‌های جنسی کردند؛ مثلا به من می‌گفتند شما با این‌ همه مرد رفتی فلان جا چه غلطی کنی و مگر صاحب نداری؟ حق شما زنان است که در خیابان اذیت‌تان کنند!

 در زمان بازجویی هم با انواع و اقسام توهین‌های جنسی و اشارات جنسی مواجه شده‌ام.»هنوز هیچ مقام رسمی درباره بازداشت و حبس بهروز شاه‌محمدی اظهارنظر نکرده و معلوم نیست چه مسیری طی شده است تا این بازپرس دستگاه قضایی جمهوری اسلامی توسط حفاظت قوه قضاییه به حبس بیفتد. مسلم آن است که هیچ‌کدام از اقدامات غیرقانونی، اتهام‌زنی‌ها، امنیتی کردن پرونده‌ها و آزار دادن زندانیان و خانواده‌های‌ آن‌ها، دلیل بازداشت او نیستند. ممکن است چندی دیگر خبری منتشر شود مبنی بر اتهام‌های مالی یا حتی جاسوسی.

ایران وایر





۱۴۰۰ مهر ۱۴, چهارشنبه

'عملیات پیچیده' موساد برای پیگیری سرنوشت خلبان مفقود در لبنان

خبرهای داغ سیاسی

رون آراد ۳۵ سال پیش در جریان عملیات هوایی بر فراز خاک لبنان مفقود شد


  • نفتالی بنت، نخست وزیر اسرائیل گفته است که موساد - سازمان اطلاعات اسرائیل - برای پیگیری سرنوشت رون آراد، خلبان اسرائیلی مفقود شده در لبنان، یک عملیات "جسورانه" را اجرا کرده است.

همزمان، به نوشته یک نشریه عرب زبان، در این عملیات، ماموران موساد یک فرمانده نظامی ارشد ایرانی را در سوریه ربودند و از او بازجویی کردند.

آقای بنت به پارلمان اسرائیل گفته است که نمی‌تواند در مورد این مأموریت، که هدف آن حل یکی از قدیمی‌ترین رویدادهای حل‌نشده اسرائیل بوده، اطلاعات بیشتری را فاش کند.

در سال ۱۹۸۶، یک هواپیمای نیروی هوایی اسرائیل که رون آراد ناوبری آن را برعهده داشت در ماموریت بمباران یکی از پایگاه‌های سازمان آزادیبخش فلسطین در صیدا در جنوب لبنان سقوط کرد. رون آراد در آن زمان سروان نیروی هوایی اسرائیل بود.

گفته می‌شود که علت سقوط هواپیما انفجار پیش از موعد یکی از بمب‌هایی بود که حمل می‌کرد. خلبان هواپیما و رون آراد توانستند با اجکت صندلی از هواپیما خارج شوند. بعدا یک هلی‌کوپتر اسرائیلی خلبان هواپیما را یافت اما جستجو برای یافتن رون آراد به نتیجه نرسید.

ارتش اسرائیل نتیجه گرفت که او کشته شده است اما یک سال بعد، گروه لبنانی امل گفت که او را به اسارت گرفته و پیشنهاد داد که او را در برابر آزادی ۲۰۰ زندانی لبنانی و ۴۵۰ زندانی فلسطینی و دریافت ۳ میلیون دلار پول مبادله کند. این گروه شیعه با حکومت ایران ارتباط داشت.

براساس گزارش‌ها، پس از آنکه اسرائیل با مبادله زندانیان فلسطینی موافقت نکرد، مذاکره با امل بدون نتیجه متوقف شد.

درسال ۲۰۱۶، موساد و سازمان اطلاعات ارتش اسرائیل در تحقیقات مشترکی به این نتیجه رسیدند که احتمالا رون آراد در سال ۱۹۸۸ در اسارت درگذشته است.

روز دوشنبه ۴ اکتبر آقای بنت در سخنرانی خود در جلسه افتتاحیه دوره زمستانی کنست (پارلمان اسرائیل) گفت که گروهی متشکل از ماموران زن و مرد موساد در ماه گذشته "عملیاتی پیچیده، گسترده و جسورانه" را اجرا کردند تا اطلاعات تازه‌ای را در مورد سرنوشت و محل نگهداری احتمالی سرهنگ دوم آراد به دست آورند.

او گفت که "در حال حاضر، این تنها اطلاعاتی است که می‌توان به اشتراک گذاشت."

در پی سخنرانی آقای بنت، تلویزیون کانال ۱۲ اسرائیل گفت که داوید برنع، رئیس موساد، در یک جلسه داخلی این سازمان گفته است که "این عملیات شجاعانه، جسورانه و پیچیده بود، اما شکست خورد. ما شکست خوردیم."

در واکنش به این گزارش، دفتر نخست وزیری اسرائیل در بیانیه‌ای تاکید کرد که این مأموریت شکست نخورد بلکه "یک ماموریت موفقیت‌آمیز بود و به اهداف تعیین‌شده برای یک عملیات استثنایی دست یافت."

این بیانیه از تصمیم آقای بنت برای خودداری از قرار دادن اطلاعات بیشتر در اختیار مردم دفاع کرد و گفت که این ماموریت نشانه "تلاش و تعهد عظیم ما به بازگرداندن فرزندانمان به خاک وطن است".

روزنامه اسرائیلی هاآرتص با استناد به منابع دفتر نخست وزیر نوشته است که سخنرانی نفتالی بنت با موساد هماهنگ شده بود و آقای برنع "در پیامی برای اعضای موساد گفته است که این عملیات موفقیت‌آمیز و مهم بوده است".

نشریه اسرائیلی زبان اسرائیل هیوم هم به نقل از یک مقام ارشد امنیتی گفته است که این مأموریت "یکی از مهم‌ترین و موفق‌ترین" ماموریت‌ها در تاریخ اسرائیل بوده و با اجرای آن "اطلاعات باکیفیتی به دست آمده است".

تصویر رون آراد در اسارت "جنبش امل"


"ربودن ژنرال ایرانی"
در همین زمینه، روزنامه عرب زبان الرای‌الیوم چاپ لندن در گزارشی درباره سخنان نخست وزیر اسرائیل جزئیات بیشتری در این مورد منتشر کرده است.

این روزنامه نوشته است که نخست وزیر اسرائیل اطلاعات بیشتری در مورد این عملیات نداده اما "بر اساس اطلاعات اختصاصی الرای‌الیوم، بنت به عملیات موساد در داخل خاک سوریه اشاره می‌کند."

به نوشته این نشریه، یک واحد عملیاتی موساد با نفوذ به داخل خاک سوریه توانست "یک ژنرال ایرانی را ربوده و به یک کشور آفریقایی ببرد، از او بازجویی و سپس او را آزاد کند."

الرای‌الیوم گفته است که به احتمال زیاد، پس از پایان این عملیات، ایرانیان آن را پیگیری کردند و توانسته‌اند کشف کنند که این عملیات چگونه و توسط چه کسانی برنامه‌ریزی و اجرا شده بود.

این روزنامه در مورد منبع اطلاعات خود توضیحی نداده و مقامات اسرائیلی و ایرانی نیز تا کنون در مورد این گزارش اظهار نظری نکرده‌اند.

سردبیری روزنامه الرای‌الیوم را عبدالباری عطوان بر عهده دارد. او از مخالفان جدی اسرائیل و طرفداران حکومت جمهوری اسلامی ایران است و رسانه‌های داخل ایران مصاحبه‌ها و نظرات او را به عنوان یک کارشناس برجسته سیاست منطقه‌ای منتشر می‌کنند.

بی بی سی فارسی