۱۴۰۱ بهمن ۱۰, دوشنبه

درخواست از پلیس لندن برای پیگرد مهاجرانی؛ اتهام: حمایت از فتوای قتل

خبرهای داغ سیاسی
www.avayeazadean.blogspot.com

  • یک روزنامه بریتانیایی می‌گوید از پلیس لندن خواسته شده است تا عطاالله مهاجرانی، وزیر اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران را تحت پیگرد قانونی قرار دهد.

به نوشته روزنامه گاردین، مهاجرانی متهم به حمایت از فتوای روح‌الله خمینی برای قتل سلمان رشدی، نویسنده کتاب «آیات شیطانی» است.

آیت‌الله خمینی فتوای قتل این نویسنده را صادر کرد. یک فرد لبنانی‌تبار طرفدار جمهوری اسلامی، به نام هادی مطر، تابستان سال جاری و به هنگام آماده‌شدن رشدی برای سخنرانی درباره آزادی هنری در موسسه چاتاکا در نیویورک، با چاقو به او حمله کرد. سلمان رشدی در آن حمله به شدت مجروح شد و بینایی‌اش آسیب دید.

پلیس کلانشهر لندن در حال بررسی پرونده حقوقی درباره عطاالله مهاجرانی است که در بریتانیا زندگی می‌کند. او متهم به تشویق تروریسم بر خلاف قانون ترور سال ۲۰۰۶ شده است. به نوشته گاردین مهاجرانی این ادعاها را رد کرده است.

بر اساس این گزارش چهار ماه پس از این پرونده، پلیس به کسانی که این اتهام را مطرح کرده‌اند گفته است که این مسائل پیچیده است و نیازمند منابع قابل توجه و زمان بیشتر برای بررسی است.

به نوشته گاردین «یک وکیل حقوق بشر ایرانی، کاوه موسوی، و یک وکیل بریتانیایی در ماه اوت شکایتی طولانی را علیه مهاجرانی ارائه کردند. آنها مدعی هستند مهاجرانی در دهه اول عمر جمهوری اسلامی معاون نخست‌وزیر و معاون پارلمانی و سپس در دوره ریاست جمهوری اکبر هاشمی رفسنجانی معاون حقوقی رئیس‌جمهوری اسلامی ایران بود؛ دوره‌ای که صدها نفر از مخالفان جمهوری اسلامی در اروپا به دستور جمهوری اسلامی ترور شدند.
 صدای آمریکا



۱۴۰۱ بهمن ۳, دوشنبه

اکسپرس: جمهوری اسلامی می‌خواهد برای جلوگیری از سقوط خود از بمب اتم پرده بردارد

خبرهای داغ سیاسی
www.avayeazadegan.blospot.com

  • بیم آن می‌رود که اورانیوم 90 درصد غرب و بازیگران منطقه‌ای را مجبور به ارزیابی مجدد گزینه‌های خود برای مهار رژیم شرور ایران کند


کارشناسان به روزنامه بریتانیایی «اکسپرس» گفته‌اند که حکومت ایران که تحت فشار شدید انقلاب داخلی و تحریم‌های بین‌المللی قرار دارد، برای جلوگیری از سقوط خود قصد دارد به زودی از سلاح هسته‌ای پرده‌برداری کند.

به گزارش این روزنامه، «ادعاهای موثق جدید» می‌گویند رژیم تنها «چند هفته‌» تا دستیابی به اورانیوم غنی‌شده 90 درصدی فاصله دارد. این همان سطحی است که برای ساخت یک کلاهک با قابلیت قرار گرفتن روی موشک بالستیک لازم است.

به گفته کارشناسان، در حالی که ساخت یک موشک موثر که بتواند چنین کلاهکی را حمل کند، حدود 18 ماه طول می‌کشد، اما بیم آن می‌رود که رسیدن غنی‌سازی اورانیوم در ایران به آستانه 90 درصد، غرب و بازیگران منطقه‌ای را مجبور به «ارزیابی مجدد گزینه‌های خود برای مهار رژیم شرور» این کشور کند.


اسرائیل اعلام کرده است که در صورت ناچاری به تاسیسات هسته‌ای ایران حمله هوایی خواهد کرد، و مقامات امنیتی این کشور تاکید کرده‌اند که در صورت لزوم چنین کاری، حمله هوایی باید هرچه زودتر انجام شود، چرا که اگر رژیم ایران به اورانیوم در سطح بمب اتم دست یابد، آن را «شصت متر زیر زمین» در تاسیسات فردوی خود پنهان خواهد کرد.

کارشناسان به اکسپرس گفته‌اند که مقامات ایران اکنون 75 کیلوگرم اورانیوم 60 درصد غنی‌شده در دست دارند، اما به منظور ساخت یک بمب اتمی موثر، به کلاهکی نیاز دارند که هنوز در اختیار ندارند.

به گفته آنها، تهران تنها چند هفته زمان نیاز دارد تا به سطح 90 درصد غنی‌سازی برسد، و آنها می‌توانند در عین دادن اجازه به بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای نظارت محدود، کار خود را پیش ببرند.

به گفته اکسپرس، کارشناسان نتیجه می‌گیرند که رژیم ایران که تحت فشار شدید داخلی و خارجی قرار گرفته و در آستانه سقوط است، به این باور رسیده که با پرده‌برداری از سلاح هسته‌ای می‌تواند از سقوط محتوم خود جلوگیری کند.
العربیه فارسی

۱۴۰۱ دی ۲۹, پنجشنبه

محاکمه ۲ شهروند ایرانی‌تبار سوئد به اتهام یک دهه جاسوسی برای روسیه آغاز شد

خبرهای داغ سیاسی
www.avayeazadegan.blogspot.com


  • دادستان ارشد دایره جرایم امنیت ملی سوئد پیشتر گفته بود که جرایم این افراد در نتیجه تحقیقاتی «بسیار پیچیده‌ و دشوار» کشف شده‌اند.


دادگاهی در سوئد روز جمعه محاکمه ۲ برادر ایرانی‌تبار را به اتهام یک دهه جاسوسی برای روسیه و دستگاه اطلاعاتی ارتش آن آغاز کرد.بر اساس متن کیفرخواستی که برای پیمان کیا، ۴۲ ساله و پیام کیا، ۳۵ صادر شده است آن‌ها از ۲۸ سپتامبر ۲۰۱۱ تا ۲۰ سپتامبر ۲۰۲۲ اطلاعاتی را در اختیار اداره اطلاعات ارتش روسیه موسوم به «جی‌آریو» گذارده‌اند.


بر اساس اعلام اداره امنیت داخلی سوئد، پیمان کیا بین سال‌های ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۵ در این سازمان مشغول کار بوده و پیش از آن هم برای نیروهای مسلح این کشور کار می‌کرده است.

دادستانی سوئد برادران کیا رامتهم کرده است که اطلاعات مربوط به بخش‌های مختلف سرویس امنیتی سوئد را به روس‌ها داده است.

بنا به گزارش رسانه‌های سوئدی، پیمان کیا برای بخش ضد اطلاعات خارجی ارتش سوئد کار می‌کرده و مدتی هم عضو یک واحد فوق سری بوده که با جاسوسان سوئد در خارج از کشور در ارتباط است.

برخی از کارشناسان اطلاعاتی از این پرونده به عنوان یکی از مخرب‌ترین پرونده‌های جاسوسی تاریخ سوئد یاد می‌کنند زیرا این دو متهم، فهرستی از همه کارمندان سرویس امنیتی سوئد تهیه کرده‌اند. بنا به گفته این گروه از کارشناسان اطلاعاتی، اطلاعات روسیه بر منابع انسانی متمرکز است.

دادستان در دادگاه از پرونده جاسوسی این دو برادر به عنوان یک موضوع بی‌سابقه در ۲۰ سال گذشته در سوئد یاد کرد. یکی از بزرگ‌ترین رسوایی‌های جاسوسی در سوئد در طول جنگ سرد بوده است. استیگ برگلینگ، افسر امنیتی سوئد در سال ۱۹۷۹ به اتهام‌های مشابه برادران کیا به حبس ابد محکوم شد.

پیمان کیا در سپتامبر ۲۰۲۱ و برادرش، پیام کیا در نوامبر همان سال بازداشت شدند. وکلای مدافع آن‌ها به دادگاه گفتند که هر دو متهم، اتهام‌های مربوط به جاسوسی خود را رد می‌کنند.

آغاز محاکمه ۲ برادر ایرانی‌تبار به اتهام یک دهه جاسوسی برای روسیه
www.avayeazadegan.blogspot.com

دادستان ارشد دایره جرایم امنیت ملی سوئد پیشتر گفته بود که جرایم این افراد در نتیجه تحقیقاتی «بسیار پیچیده‌ و دشوار» کشف شده‌اند.

بنا به گزارش آسوشیتدپرس از متن کیفرخواست ارائه شده به دادگاه، پیام کیا که به برادر خود کمک می‌کرده، در پی بازداشت او یک «هارد درایو» را خرد کرده است که توسط ماموران در سطل زباله کشف می‌شود.

پیمان کیا و پیام کیا، شهروندان سوئدی ایرانی‌تبار در صورت مجرم شناخته شدن با محکومیت تا حبس ابد روبرو خواهند شد.

یورونیوز

۱۴۰۱ دی ۲۶, دوشنبه

علی خمینی: قرار نبود مسئولان با پیکان بیایند و با بنز بروند

خبرهای داغ سیاسی
www.avayeazadegan.blogspot.com

  • علی جنتی: اجبار زنان به التزام حجاب را از کجای اسلام درآورده‌اند؟

در حالی که علی خمینی برون‌رفت از بحران فعلی را در گروی بازگشت به مردم خوانده، علی جنتی سیاست الزام به حجاب را تلویحا شکست‌خورده نامید و گفت، اگر رفسنجانی بود و می‌توانست اید‌ه‌هایش را عملی کند "ما جمهوری دیگری داشتیم."

علی خمینی، نوه بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران در انتقاد از رویکرد مسئولان حکومتی و با اشاره به اعتراضات چندماهه اخیر، "چاره" را "بازگشت" حاکمیت به مردم خواند.

او که در مراسم میلاد دختر پیامبر اسلام در نجف عراق سخن می‌گفت تصریح کرد، ملت ایران اگر دنبال وعده‌هایی باشد که جمهوری اسلامی داده و اگر بگوید فسادهای اقتصادی جزو وعده‌ها نبود "منحرف، غرب‌گرا یا شرق‌گرا" نیست.

نوه خمینی با اشاره به این که وعده داده نشده بود، "مسئول جمهوری اسلامی با پیکان بیاد و با بنز برود" گفت: «این ملت صبور ولی معترض است. همه معترضیم.»

او ادامه داد: «وقتی نقص وجود دارد، اعتراض باید وجود داشته باشد. اگر اعتراض نبود و سکوت مرگبار بود، ما باید می‌ترسیدیم. اگر مسئولین ما هر غلطی می‌کردند مردم فقط نگاه می‌کردند، باید می‌گفتیم یا این ملت مرده و یا این حاکمیت صدام است که صدا از کسی در نمی‌آید.»

علی خمینی خواستار دست کم نگرفتن "هویت ایرانی" و ارج نهادن به آن شد و با دفاع از رویکرد پدربزرگ خود پیگیری سیاست‌های او را "راه حل همه مشکلات" خواند.

با این حال سیاست‌های پدربزرگ او که بنیان جمهوری اسلامی را ریخت نیز در خیزش سراسری ۱۴۰۱ بارها به باد انتقاد گرفته شد و در اعتراضات علاوه بر تصاویر رهبر فعلی، تصاویر رهبر پیشین جمهوری اسلامی نیز به آتش کشیده شد.

همچنین بسیاری در شبکه‌های اجتماعی شاهد به آتش کشیده شدن خانه روح‌الله خمینی در شهر خمین به دست معترضان بوده‌اند که ویدئوهای آن به‌کرات همرسانی شد.

علی خمینی کوچک‌ترین فرزند احمد خمینی است. نه تنها احمد خمینی بعد از درگذشت پدرش به حاشیه رانده شد بلکه دیگر اعضای خانواده بنیانگذار جمهوری اسلامی نیز به‌مرور از صحنه اصلی سیاست کنار گذاشته شدند.

غیر از این‌ها، خانواده اکبر هاشمی رفسنجانی که در به رهبری رساندن خامنه‌ای نقش بسزایی داشت نیز پس از قدرت گرفتن رهبر جدید زیر ضرب قرار گرفت. مرگ او نیز مانند مرگ احمد خمینی "مشکوک" تلقی شد و دو فرزند رفسنجانی زندانی شدند.


علی جنتی: اجبار زنان به التزام حجاب را از کجای اسلام درآورده‌اند؟

همزمان با علی خمینی، علی جنتی، وزیر سابق ارشاد نیز زبان به انتقاد از برخی سیاست‌های حاکم بر کشور گشود.

او در حاشیه مراسم سالگرد درگذشت اکبر هاشمی رفسنجانی با تعریف از سیاست‌ها و اید‌ه‌های او به موضوع حجاب که آغازگر خیزش ۱۴۰۱ شد اشاره کرد و گفت: «من اصلا نمی‌فهمم که اجبار زنان از سوی حکومت به التزام به حجاب را از کجای اسلام درآورده‌اند؟»

جنتی در گفت‌وگو با خبرگزاری جماران یادآور شد: «قانونی را در مجلس برای مقابله با بدحجابی گذراندند و در طول سه دهه گذشته هزاران ساعت وقت صرف شد که چگونه با پدیده بدحجابی مقابله کنند. نهایتش به اینجا رسید که گشت ارشاد را جمع‌آوری کنند و امروز زنان محجبه بیش از بدحجاب‌ها تحت فشار و تحقیر هستند.»

او اشاره کرد، پیش‌گرفتن چنین سیاستی باعث شد که واکنش زنان جامعه به حجاب بیش از پیش شود تا جایی که اینک بی‌حجابی در سطح جامعه علنی شده است.

جنتی با بیان این که "سیاست‌های فرهنگی جمهوری اسلامی به ضد خودش تبدیل شده" گفت: «هاشمی می‌فهمید با اجبار نمی‌شود جامعه را به یک سمت کشاند. اگر آقای هاشمی بود و می‌توانست ایده‌هایی که در ذهن داشت را عملی کند ما جمهوری دیگری داشتیم.»

ناگفته نماند که الزام به حجاب نه در دوره رهبری علی خامنه‌ای بلکه در دوره رهبری روح‌الله خمینی بنا نهاده شد و در دوران ریاست جمهوری هاشمی رفسنجانی نیز به شدت پیگیری می‌شد.
دویچه وله

۱۴۰۱ دی ۱۸, یکشنبه

آیا اوضاع از کنترل رژیم ایران خارج شده است؟

خبرهای داغ سیاسی
www.avayeazadegan.blospot.com

  • به نظر می‌رسد اوضاع در ایران از کنترل خارج شده بطوری که رژیم دیگر قادر به خاموش کردن اعتراضات سراسری نیست.

سرانجام با تاخیر فراوان علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی متوجه شد که دستگاه امنیتی و نظامی رژیم در سرکوب جنبش اعتراضی ناکام مانده بطوری که حتی با به کار گرفتن شدیدترین ابزار سرکوب و استفاده از خشونت و ارعاب بیش از حد معترضان از طریق صدور احکام اعدام‌ فله‌ای و تبدیل ایران به جمهوری چوبه‌ دار، در جلوگیری از قیام ملی ایرانیان ناموفق بوده و نتوانسته اوضاع کشور را به شرایط قبل از ۱۶ سپتامبر ۲۰۲۲ برگرداند.
از این رو خامنه‌ای مجبور شد سکوت خود را در قبال بحران مربوط به حجاب اجباری و ظلمی که دستگاه ایدئولوژیک حکومت بر زنان ایران روا داشته بشکند. به نظر می رسد که سخنان خامنه‌ای تلاشی تازه از سوی رأس هرم قدرت رژیم اسلامی و دولت انقلابی برای مهار کردن اوضاع آشفته کشور است.


خامنه‌ای روز چهارشنبه گذشته در سخنانی هدف قرار دادن زنان دارای «حجاب ضعیف» به بهانه اتهام ضد دینی و ضد انقلابی بودن را عملی نادرست دانست.

چنین اظهاراتی را آنهم از سوی خامنه‌ای با توجه به ماهیت و نوع رابطه رژیم دینی و حقوق محدودی که برای زنان ایرانی قائل است، می‌توان نوعی عقب‌نشینی از عالی‌ترین مرجع دینی و سیاسی رژیم در قبال رویدادهای اخیر دانست.

خامنه‌ای در جمع جمعی از زنان گزینش‌شده و طرفدار ولایت گفت:« ضعف حجاب کار درستی نیست اما موجب نمی‌شود آن فرد را از دایره دین و انقلاب خارج بدانیم همه ما هم نقص‌هایی داریم که باید تا حد امکان آنها را برطرف کنیم!»

در اظهارات اخیر خامنه‌ای، در دو بعد عقب‌نشینی قابل توجهی مشاهده می‌شود. اول در بعد زمانی این سخنرانی است که ۱۵ هفته پس از آغاز جنبش اعتراضی سراسری که جرقه آن با کشته شدن «مهسا امینی» دختر جوان ایرانی زیر شکنجه ماموران گشت اسلامی زده شد و با شعار «زن، زندگی، آزادی» آغاز گشت و با قدرتی بی‌سابقه در برابر نهادهای مذهبی و نظامی که بقای رژیم اسلامی بر آنها استوار است، عرض اندام کرد.

  • موضوع حجاب و قتل مهسا امینی تنها یک جرقه است اما در این میان چیزی که رژیم جمهوری اسلامی و رهبر آن نمی‌خواهند آن را بفهمند یا متوجه آن شوند این است که جنبش سراسری ایرانیان از مسئله حجاب فراتر رفته و اهداف گسترده‌تری دارد,به نظر می‌رسد اوضاع در ایران از کنترل خارج شده بطوری که رژیم دیگر قادر به خاموش کردن اعتراضات سراسری نیست به همین دلیل خامنه‌ای در اقدامی با نتایج نامشخص برای مهار بحران بطور مستقیم وارد عرصه شده و در باره «ضعف حجاب» که نشانه «بی‌دینی» و «ضدانقلاب»‌ بودن نیست سخنرانی کرده است!

موضوع حجاب و قتل مهسا امینی تنها یک جرقه است اما در این میان چیزی که رژیم جمهوری اسلامی و رهبر آن نمی‌خواهند آن را بفهمند یا متوجه آن شوند این است که جنبش سراسری ایرانیان از مسئله حجاب فراتر رفته و اهداف گسترده‌تری دارد.

اما بعد دیگر این سخنرانی عقب‌نشینی مربوط به چیدمان دستگاه داخلی خود رژیم جمهوری اسلامی است. به نظر می‌رسد اوضاع در ایران از کنترل خارج شده بطوری که رژیم دیگر قادر به خاموش کردن اعتراضات سراسری نیست به همین دلیل خامنه‌ای در اقدامی با نتایج نامشخص برای مهار بحران بطور مستقیم وارد عرصه شده است. ظهور مجدد خامنه‌ای درواقع بحران عمیق درون نهادهای رژیم را بیش از پیش آشکار کرد.

اظهارات روز یکشنبه گذشته محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورا اسلامی مبنی بر ضرورت اصلاح نظام حکومتی در همه زمینه‌ها را نیز می‌توان اعتراف به شکست نظام برای مدیریت بحران‌هایش دانست.

جدا از بحرانی که با مسئله حجاب اجباری آغاز شد، سخنان رهبر جمهوری اسلامی بیانگر گستردگی تضادهای بین مراکز قدرت در تهران است. موضع خامنه‌ای در این مرحله پرتلاطم داخلی و خارجی بازتاب مستقیم بر نتایج نبرد برای جانشینی او در مرحله انتقالی بعدی خواهد داشت.

موضع جدید خامنه‌ای درباره حجاب باعث شرمندگی جریان محافظ‌کار در برابر هوادارانش در داخل خواهد شد و موقعیت این جریان افراطی و سرکوبگر را که بیش از همه به ماهیت ایدئولوژیک رژیم پایبند است در دوران انتقال احتمالی جانشینی خامنه‌ای تضعیف خواهد کرد.

حساس‌‍ترین نکته این است که مواضع به ظاهر نرم و عجیب رهبر جمهوری اسلامی در این مرحله دشوار از تاریخ نظام و انقلاب اسلامی، رویکردی به نفع جریانی علیه جریان دیگر و طرفداری از یک جریان در مقابل دیگری تلقی می‌شود. اکنون خامنه‌ای در شرایط سختی قرار گرفته و به همین دلیل او دیگر نمی‌تواند مانند گذشته چوب را از وسط بگیرد.

به این ترتیب پس از اینکه عملا اوضاع از کنترل رژیم اسلامی خارج شده، سخت‌ترین پرسشی که در اینجا مطرح می‌شود این است که آیا خواست‌های حقوقی معترضان ایرانی در این خیزش سراسری فقط به حجاب اجباری محدود است؟!
کیهان لندن

۱۴۰۱ دی ۱۴, چهارشنبه

کارشناس کانادایی: سپاه ممکن است سناریوی «کا‌.گ‌.ب» برای شوروی را در ایران پیاده کند

خبرهای داغ سیاسی
www.avayeazadean.blogspot.com

عناصر قدرتمند کا.گ.ب. و دیگر نهادهای امنیتی شوروی کمونیسم را کنار گذاشتند و «سرمایه‌داری ارباب‌سالارانه» را در آغوش کشیدند.

پیتر جونز، تحلیلگر سیاسی و استاد دانشگاه اتاوا، در مقاله‌ای برای روزنامه «گلوب اند میل» می‌گوید در صورتی که ثابت شود سقوط رژیم اسلامگرای ایران اجتناب‌ناپذیر است، سپاه پاسداران ممکن است بخواهد سناریوی دستگاه امنیتی شوروی سابق «کا.گ.ب» را در ایران پیاده کند.

به گفته جونز، سپاه در حال حاضر قدرتمندترین بازیگر سیاسی-اقتصادی ایران است. اگر فرماندهان این سازمان به این نتیجه برسند که تغییر رژیم اجتناب‌ناپذیر است، ممکن است به منظور حفظ منافع اقتصادی خود، به خامنه‌ای پشت کنند و به رژیم جدید بپیوندند.

به عقیده این تحلیلگر سیاسی، اگر چنین اتفاقی روی دهد، مشابه آن چیزی خواهد بود که در زمان فروپاشی شوروی سابق اتفاق افتاد، که عناصر قدرتمند کا.گ.ب. و دیگر نهادهای امنیتی کمونیسم را کنار گذاشتند و «سرمایه‌داری ارباب‌سالارانه» را در آغوش کشیدند.


به گفته جونز، در صورت افتادن چنین اتفاقی، مردم ایران، به ویژه زنان، احتمالاً آزادی‌های بیشتری در انتخاب‌های شخصی خود کسب خواهند کرد، و این البته یک «تسکین بزرگ» برای مردمی است که به مدت چندین دهه تحت سرکوب قرار گرفته‌اند، ولی چنین سناریویی زمین تا آسمان با دموکراسی تفاوت دارد.

به گفته این استاد دانشگاه، به عنوان مثال، رژیم سلطنتی محمدرضا شاه پهلوی نیز دارای «نظم اجتماعی مترقی» بود، اما پشت این ویترین آزادی‌های اجتماعی، یک دستگاه سیاسی «سرکوبگر، فاسد و غیردموکراتیک» پنهان شده بود.

جونز می‌گوید تغییر رژیم در ایران با این سناریو به احتمال زیاد مساله اتمی ایران را نیز حل نمی‌کند. به گفته وی، خواست «اتمی شدن» مختص سپاه و اسلامگرایان نیست، و بسیاری فراموش می‌کنند که بلندپروازی‌های هسته‌ای ایران در دوران شاه شروع شد. بنابراین شواهد کمی وجود دارد که رژیم اقتدارگرای بعدی از مسئله اتمی عقب‌نشینی کند.

در باب مسائل منطقه‌ای نیز این کارشناس معتقد است که اگر سپاه پاسداران تصمیم بگیرد به جای چسبیدن به مسائل ایدئولوژیک، به سمت حفظ منافع اقتصادی خود گردش کند، این احتمال وجود دارد که روابط ایران با اسرائیل بازسازی شود، اما به خاطر «رقابت مذهبی» میان مسلمانان، این امکان با عرب‌ها وجود ندارد.

جونز در پایان مقاله خود نتیجه می‌گیرد که اگر چنین سناریویی پیاده شود، نباید انتظار یک ایران دموکراتیک را داشت. به گفته وی، در حالی که حدس زدن اینکه تغییر رژیم در ایران دقیقا چگونه روی می‌دهد بسیار دشوار است، می‌توان انتظار داشت در ایران بعد از جمهوری اسلامی مردم عادی زندگی شخصی نسبتا بهتری از امروز داشته باشند، اما کماکان تحت یک سیستم «فاسد و کنترل‌گر» زندگی کنند.

العربیه فارسی

۱۴۰۱ دی ۱۲, دوشنبه

دادخواهی مقابل اوین؛ بازداشت مادری که می‌گوید به دختر ۱۴ ساله‌اش تجاوز شده است

خبرهای داغ سیاسی
www.avayeazadegan.blogspot.com

  • کانون حقوق بشر ایران می‌گوید ماموران زندان مادر نگران را کتک زدند و دستگیر کردند.

کانون حقوق بشر ایران از دستگیری همراه با خشونت مادری خبر داد که مقابل زندان اوین پیگیر وضعیت دختر ۱۴ ساله‌اش بود که ماموران امنیتی او را بازداشت کرده‌اند.

بر اساس گزارش این نهاد حقوق بشری، صبح روز پنجشنبه ۸ دی‌، هنگامی‌ که ورودی زندان اوین برای خروج خودروهای حامل زندانیان باز شد، خانمی به سمت ساختمان‌ها دوید و فریاد زد: «دخترم کجاست؟ به دختر ۱۴ ساله‌ام تجاوز شده. دخترم را بدهید.»

به گزارش کانون حقوق بشر ایران، ماموران مقابل بهداری زندان اوین به این مادر رسیدند و او را کتک زدند. در حالی‌ که زندانیان حاضر فریاد می‌زدند و از این مادر می‌خواستند که نام فرزندش را بگوید، چند زندانبان زن با یکی از خودروهای بازداشتگاه بند ۲۴۰ زندان اوین، او را از محوطه زندان خارج کردند.

از هویت این زن و دخترش اطلاعات بیشتری در دست نیست. نهادهای حقوق بشری از شهروندانی که آنان را می‌شناسند درخواست کرده‌اند که در‌این‌باره اطلاع‌رسانی کنند.

مقام‌های جمهوری اسلامی ایران ادعا می‌کنند که هیچ‌یک از کودکان بازداشتی خیزش سراسری در زندان‌های بزرگسالان نگهداری نمی‌شوند، اما پیش‌تر درباره نگهداری کودکان بازداشتی در زندان فشافویه خبرهایی منتشر شده بود. اکنون نیز خبر جست‌وجوی مادری به دنبال دختر ۱۴ ساله‌اش در زندان اوین در حالی فراگیر شده که کانون اصلاح و تربیت تهران در منطقه شهر زیبا در غرب تهران است و با زندان اوین فاصله دارد و معلوم نیست چرا یک دختر نوجوان در زندان اوین نگهداری می‌شود. پیش‌تر، یکی از بازداشتی‌ها به روزنامه هم‌میهن گفته بود که در زندان اوین با چند دانش‌آموز در یک ‌بند بوده است.

علاوه بر نگهداری کودکان در زندان‌های بزرگسالان، اخبار مربوط به آزارهای جنسی در زندان‌ها نیز نگران‌کننده است. به‌تازگی نرگس محمدی، فعال مدنی، در نامه‌ای از زندان اوین از تعرض و آزار جنسی بازداشتی‌ها و زندانیان زن در زندان‌های جمهوری اسلامی ایران پرده برداشت. سازمان زندان‌ها و ستاد حقوق بشر قوه قضاییه این خبر را تکذیب کردند و انسیه خزعلی، معاون رئیسی در امور زنان و خانواده، نیز مدعی شد که نمایندگانش در امور زنان با تمام زندانیان زن گفت‌وگو کرده‌اند و چنین خبری «صحت» ندارد.

با وجود انکارهای مقام‌های حکومتی، شواهد آشکار می‌کند که تعرض و آزار جنسی زنان زندانی در زندان‌های جمهوری اسلامی به رویه‌ای تکراری تبدیل شده است. به‌تازگی کمپین فعالین بلوچ از تجاوز به هفت کودک بازداشتی بدون شناسنامه در بازداشتگاه اطلاعات سپاه خبر داد و گفت نیروهای اطلاعات سپاه روز جمعه ۴ آذر، به این هفت کودک در یکی از بازداشتگاه‌های زاهدان تجاوز کرده‌اند. یکی از این کودکان به کمپین فعالین بلوچ گفت که ماموران به زبان عربی با یکدیگر صحبت می‌کردند.

خبرگزاری تسنیم، وابسته به سپاه پاسداران، روز پنجشنبه ۸ دی‌، به نقل از مهدی شمس‌آبادی، دادستان زاهدان، این موضوع را تکذیب کرد و نوشت: «اخبار منتشرشده در‌ مورد تعرض به یک بلوچ از اساس کذب است و صحت ندارد.»

مولوی عبدالحمید، امام‌جمعه اهل سنت زاهدان، نیز تاکنون دو مرتبه تجاوز و تعرض جنسی در بازداشتگاه‌ها و زندان‌ها را تایید کرده است.

پیش‌تر، هادی قائمی، مدیر کمپین حقوق بشر ایران، به روزنامه نیویورک‌ تایمز گفته بود که دختری ۱۴ ساله به نام معصومه در محله‌های فقیرنشین تهران، پس از دستگیری، به دلیل شدت جراحت ناشی از تجاوز، به بیمارستان منتقل شد و جان باخت.

شبکه خبری سی‌ان‌ان نیز در گزارشی جزئیات تجاوز شدید به آرمیتا عباسی، معترض ۲۰ ساله، و برخی دیگر از قربانیان تعرض جنسی در زندان‌ها را منتشر کرد.

روزنامه گاردین هم در گزارشی تحقیقی این حقیقت را آشکار کرد که ماموران امنیتی جمهوری اسلامی عامدانه صورت، چشم، سینه و اندام جنسی زنان را هدف قرار می‌دهند. برخی بازداشتی‌ها نیز اذعان کرده‌اند که از هنگام دستگیری در معرض فحاشی‌ مداوم، آزارهای جنسی، تهدید به تجاوز و تعرض قرار داشته‌اند.
ایندیپندنت فارسی