خبرهای داغ سیاسی
مهران سماک، معترض ۲۷ ساله ساکن انزلی، در شامگاه ۸ آذر سال گذشته در جریان بوق زدن و شادی پس از باخت تیم فوتبال جمهوری اسلامی ایران در برابر تیم فوتبال آمریکا، از ناحیه سر هدف گلوله قرار گرفت و جان باخت.
پس از این واقعه، جعفر جوانمردی، فرمانده نیروی انتظامی بندر انزلی، به اتهام شلیک گلوله ساچمهای منجر به قتل مهران سماک، از سمت خود برکنار و بازداشت شد.
مجید احمدی، وکیل خانواده مهران سماک، روز سهشنبه ۱۶ خرداد، در گفتگو با روزنامه شرق، با اشاره به ادامه بازداشت جعفر جوانمردی، متهم این پرونده، گفت که وکلای متهم به این حکم اعتراض کرده و پرونده به دیوان عالی کشور ارسال شده است.
وی پیشتر اتهام فرمانده نیروی انتظامی انزلی را «عدم رعایت قانون بهکارگیری سلاح منجر به قتل عمد» ذکر کرده بود.
قتل مهران سماک با انتقادهای بسیاری، از جمله یک سناتور ارشد آمریکایی مواجه شد.
لیندزی گراهام، سناتور ارشد جمهوریخواه در سنای آمریکا، کشتن مهران سماک را «فجیع» و «ظالمانه» خوانده بود.
پس از آغاز اعتراضات به جان باختن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد، این نخستین پرونده ای است که اتهام قتل یک معترض در آن مورد بررسی قرار گرفته است. با این حال، مقامهای قضایی سکوت کرده و از اطلاعرسانی در این باره خودداری کردهاند.
در جریان اعتراضات سراسری سال گذشته، دستکم ۵۰۰ تن کشته و صدها تن دیگر مجروح شدند. دهها تن از معترضان هم از ناحیه چشم آسیب دیدند و بینایی یک یا هر دو چشم خود را از دست دادند.
در شرایطی که تاکنون ۷ تن از معترضان به اتهاماتی از جمله «قتل» یا «محاربه» اعدام شدهاند، هیچیک از عوامل کشته یا مجروح کردن معترضان محاکمه نشده است.
صدای آمریکا
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر