۱۳۹۷ آبان ۲۶, شنبه

بازوهای قاسم سلیمانی در عراق و لبنان که از سوی آمریکا تحریم شدند چه کسانی هستند؟

خبرهای داغ سیاسی
 

  • وزارت خزانه‌داری آمریکا می‌گوید که الزیدی از زمان تایسی گردان‌های شبه‌نظامی امام علی، به شکل عملی در عراق فعالیت کرد اما پیکارجویان را به سوریه اعزام کرد و نیروهای این گردان‌ها در ایران و در لبنان به همراه حزب‌الله آموزش دیدند.

اوفاک، دفتر کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه‌داری ایالات متحده آمریکا روز سه‌شنبه 13 نوامبر 2018 چهار نفر از افراد مرتبط با حزب‌الله را که تحت امر قاسم سلیمانی، فرمانده سپاه قدس ایران فعالیت می‌کردند، تحریم کرد. این افراد که از سوی اوفاک به عنوان «تروریست‌های بین‌المللی» خوانده شده و تحریم شدند، اقدامات اطلاعاتی، عملیاتی و مالی در عراق انجام می‌دادند.
اوفاک این افراد را محسن عبيد الزيدي، يوسف هاشم، عدنان حسين كوثراني و محمد عبد الهادي فرحات معرفی و براساس دستور اجرایی شماره 13224 که تروریست‌ها و کسانی که تروریست‌ها و یا اقدامات تروریستی را حمایت می‌کنند مورد هدف قرار می‌دهد، «تروریست بین‌المللی» خواند و آنها را تحریم کرد.
در بیانیه اوفاک همچنین آمده است که «حزب‌الله بازوی تروریستی رژیم ایران است که می‌کوشد حاکمیت را در عراق تضعیف و ثبات را در خاورمیانه متزلزل کند.»
سیگال ماندلکر، مدیر بخش مبارزه با تروریسم وزارت خزانه‌داری آمریکا گفت: «ما بازوهای تروریستی مانند الزیدی را که نفت به ایران قاچاق می‌کردند، برای حزب‌الله پول جمع می‌کردند و به نیابت از قاسم سلیمانی پیکارجو برای سپاه پاسداران در سوریه می‌فرستادند، هدف قرار می‌دهیم.»
او در ادامه افزود: «اقدامات هماهنگ وزارت خزانه‌داری با هدف ناکام کردن تلاش‌های سری حزب‌الله برای سوء استفاده از عراق برای پولشویی، خرید تسلیحات، آموزش پیکارجویان و جمع‌آوری داده‎های اطلاعاتی برای کمک به ایران است، انجام می‌شود.»
وزارت خزانه‌داری تاکید کرد که دولت ترامپ به طور جدی هر کسی که حزب‌الله و شبکه‌های بین‌المللی حمایت از حزب‌الله و آنها که وارد رابطه تجاری با «این تروریست‌ها» شود را مجازات خواهد کرد.
قانون منع تامین مالی بین‌المللی حزب‌الله
این تحریم‌ها پس از آن صورت گرفت که قانون « منع تامین مالی بین‌المللی حزب‌الله» در 25 اکتبر 2018 به تصویب رسید. این قانون تلاش‌های دولت آمریکا برای حمایت سیستم مالی بین‌المللی از طریق هدف قرار دادن حامیان حزب‌الله، شبکه‌های مالی این حزب و آنها که اقدامات بی‌ثبات کننده حزب‌الله در سرتاسر جهان را کمک و تسهیل می‌کنند، را تقویت می‌کند.
تحریم‌های اخیر به شکل ویژه افرادی را مورد هدف قرار داد که اقدامات حزب‌الله در عراق برای تضعیف امنیت و ثبات این کشور را به پیش می‌برند. اقدامات وزات خزانه‌داری آمریکا عمق خطر اقدامات حزب‌الله به عنوان «بازوی تروریسی سری رژیم ایران» را برملا می‌کند.
این تحریم‌ها همچنین مکمل دور دوم تحریم‌های آمریکا علیه ایران است که در 5 نوامبر اعلام شد و برای مقابله با رفتارهای رژیم ایران وضع شده و براساس آنها اوفاک 700 نفر از افراد، نهادها، هواپیماها و کشتی‌های ایران را تحریم کرد. این اقدامات با از سرگیری تحریم‌های هسته‌ای علیه ایران که براساس برجام تعلیق شده بودند، کامل شد.
افراد حزب‌الله نامشان در فهرست تحریم‌های ثانویه برای ممنوعیت هر گونه داد و ستد مالی، افتتاح حساب در هر موسسه مالی خارجی که به عمد انجام معامله به نفع حزب‌الله را تسهیل کند، قرار گرفته‌اند.
همه حساب‌ها، دارایی‌های این افراد براساس حکم دادگاه آمریکا مصادره شده و همه شهروندان آمریکایی از معامله با آنها منع شدند.

شبل الزیدی کیست؟
الزبیدی به عنوان نماینده قاسم سلیمانی، فرمانده سپاه قدس ایران در عراق فعالیت می‌کند و در حال حاضر منصب دبیر کل گردان‌های امام علی در عراق را بر عهده دارد. او در سال 2014 از جیش المهدی به رهبری مقتدی صدر، جدا شد.
بیانیه وزارت خزانه‌داری آمریکا اعلام کرد که الزیدی به عنوان هماهنگ‌کننده سپاه پاسداران و گروه‌های مسلح فرقه‌گرا در عراق کار می‌کند و به نمایندگی از قاسم سلیمانی، سرمایه‌گذاری‌های عراق را تسهیل کرد. سلیمانی از 11 اکتبر 2011 از سوی اوفاک در فهرست تروریسم قرار دارد.
الزیدی همچنین قاچاق نفت از ایران و ارسال آن به سوریه برای حمایت از بشار اسد، رئیس‌جمهوری سوریه را به نمایندگی از سپاه پاسداران تسهیل کرد. او پیکارجویان عراقی را به درخواست سپاه پاسداران ایران به سوریه اعزام کرد.
هماهنگی با حزب الله
اوفاک اعلام کرد که الزیدی دارای روابط قوی با مسئولان حزب الله و به ویژه ادهم طباجه، مسئول مالی حزب است و این روابط به تامین حمایت برای فعالیت شرکت‌های حزب‌الله در عراق و تسهیل انتقال پول‌های حزب‌الله برای سرمایه‌گذاری در عراق می‌شود.
الزیدی همچنین با همکاری مسئولان عالی‌رتبه حزب‌الله مبالغ هنگفتی را به لبنان انتقال داد تا صرف مشارکت حزب‌الله در جنگ داخلی سوریه شود.
علاوه بر این الزیدی مبالغ هنگفتی را در اختیار طباجه قرار داد و با محمد المختار الکلاس که او نیز در فهرست تحریم‌های آمریکاست، همکاری کرد. الزیدی روند انتقال پول نقد از عراق به لبنان را به نمایندگی از طباجه تسهیل کرد.
دفتر کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه‌داری ایالات متحده آمریکا در 6 ژوئن 2015 ادهم طباجه به عنوان نماینده حزب‌الله و به دلیل روابط مستقیمش با مسئولان این حزب و اداره دارایی‌های حزب در لبنان به فهرست تحریم‌ها افزود.
شبل الزیدی شریک و بنیانگذار شرکت S.A.R.Lکه در زمینه شوینده‌ها کار می‌کند، است. این شرکت که تحت تملک یا اداره الزیدی است در 20 اکتبر 2016 از سوی اوفاک تحریم شد.
وزارت خزانه‌داری آمریکا می‌گوید که الزیدی از زمان تایسی گردان‌های شبه‌نظامی امام علی، به شکل عملی در عراق فعالیت کرد اما پیکارجویان را به سوریه اعزام کرد و نیروهای این گردان‌ها در ایران و در لبنان به همراه حزب‌الله آموزش دیدند.
یوسف هاشم کیست؟
دفتر کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه‌داری ایالات متحده آمریکا یوسف هاشم را نیز به فهرست تحریم‌ها افزود. او به دلیل دست داشتن در فعالیت‌های حزب الله در عراق تحریم شد. او مسئول حفظ منافع حزب‌الله در عراق بود و مسئولیت حمایت از طباجه در داخل عراق را بر عهده داشت. هاشم روابط حزب‌الله با گروه‌های مسلح فرقه‌گرا در عراق، از جمله ارسال پیکارجو به سوریه را مدیریت کرد.
عدنان حسین کوثرانی
کوثرانی نیز به دلیل ارائه کمک‌های مالی، مادی، فن‌آوری‌های خدمات مالی و دیگر خدمات به شبه‌نظامیان حزب‌الله لبنان، به عنوان «تروریست بین‌المللی» رده‌بندی شد. کوثرانی معاملات تجاری حزب‌الله در عراق را تسهیل کرد و در نشست‌هایی در عراق میان گروه‌های مسلح فرقه‌گرا و مسئولان حزب‌الله برگزار شد، شرکت کرد. او به عنوان دست راست برادر بزرگترش محمد کوثرانی که یکی از اعضای حزب‌الله است و از 22 آکوست 2013 در فهرست تحریم‌های اوفاک است، کوشید یک منبع مالی مهم در اختیار حزب‌الله قرار گیرد.
عدنان حسین کوثرانی برای گروه‌های مسلح فرقه‌گرا در عراق آموزش، تامین مالی، حمایت سیاسی و لوجستیکی تامین کرد و در سال 2016 قراردادی برای فروش اسلحه با هدف جمع‌آوری پول برای پیکارجویان حزب‌الله به دست آورد.
محمد عبدالهادی فرحات
فرحات به دلیل نقش مشاوره‌ای‌ که در خدمت گروه‌های مسلح فرقه‌گرا در عراق به نمایندگی از حزب‌الله بر عهده داشت از سوی اوفاک تحریم شد. از سال 2017 فرحات موظف شده که داده‌های امنیتی و اطلاعاتی عراق را جمع‌آوری کرده و درباره آنها گزارش‌هایی به فرماندهان عالی‌رتبه حزب‌الله و ایران ارسال کند.
او همچنین در تحلیل اوضاع امنیتی عراق و ارائه گزارشی درباره آن به حزب الله لبنان و سپاه قدس ایران مشارکت داشت.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر